Szkoła gry na keyboardKeyboard dla każdego cz. 2 - Szkoła gry w systemie fingered
27,00 złksiążka 76 str. A4
sklep muzyczny
sklep muzyczny
 Klawiszowcy.pl » Instrumenty klawiszowe » Syntezatory

Klawiatura dynamiczna a keytar

Syntezatory firm Yamaha, Roland, Korg, Casio i innych. Dyskusje, porady, recenzje.

Postprzez Rottweill » 8 gru 2011, o 18:05

Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy w keytarach takich jak Roland AX-1 czy Casio AZ-1 występuje klawiatura dynamiczna?
I pytanie drugie: Gdzie kupić wyżej wymienione klawisze? Bo pilnie potrzebuję taniego keytara (na AX-Synth mnie nie stać)?
Rottweill

Postprzez Derry » 8 gru 2011, o 19:55

Wątpię by ktoś odpowiedział, więc postaram się pomóc, chociaż keytar`a na oczy nie widziałem. Z filmików wnioskuję, że klawiatury dynamicznej (mam nadzieję, że dobrze myślę... dynamiczna - reagująca na dynamikę gry [głośno/cicho]) te instrumenty nie posiadają, chociaż brzmią niczego sobie.

Po małym rekonesansie z pomocą wujka Google powiem Ci, że chyba będziesz zmuszony sprowadzać sprzęt zza granicy... Spróbuj też popytać w sklepach z instrumentami klawiszowymi. Może sprowadzą na zamówienie.
Derry
Moderator

Pochwały: 2

Postprzez Rottweill » 11 gru 2011, o 02:50

Dzięki :) poczytałem trochę i znalazłem że keytary dynamiczną klawiature jednak mają :) a ze sprowadzeniem faktycznie może być problem...
Jeszcze jedno pytanie:
Rozumiem, że takiego keytara mogę sobie spokojnie podpiąć pod mojego Korga PA-50 i po prostu grać jego brzmieniami?
Rottweill

Postprzez Derry » 11 gru 2011, o 15:32

Wydaje mi się, że tak, ale musisz to sprawdzić w bardziej wiarygodnym źródle ;-)
Derry
Moderator

Pochwały: 2

Reklama

Powrót do Syntezatory