hudy1212
Posty: 1
Rejestracja: ndz 28 kwie, 2013

ndz 28 kwie, 2013

Witam, jestem początkujący i nie wiem jaki keyboard na początek wybrać. Chodzi mi o jakąś Yamahę tylko jestem zielony. Zastanawiałem się nad LP6210C, ponieważ cena jest bardzo dobra i posiada wszystkie potrzebne klawisze. Co możecie mi poradzić?

patroy
Posty: 1
Rejestracja: pn 19 sie, 2013

pn 19 sie, 2013

Cześć. Od ponad roku chodzi za mną chęć nauki gry na jakimś instrumencie klawiszowym. i w końcu po ukończeniu szkoły będę miał trochę czasu do wykorzystania na to Z tego co wyczytałem na forum najbardziej pasuje do moich oczekiwań pianino cyfrowe, gdyż to właśnie pianino mnie zafascynowało jako instrument klawiszowy, a że nie miałbym gdzie postawić takiego wielkiego mebla, a na cyfrowe raczej mnie nie stać to wybór padł na keyboard. Zaznaczam, że moja wiedza w tej dziedzinie jest zerowa i nie znam ani jednego modelu, a jedyne doświadczenie z klawiszami to aplikacja pianino na smartfonie ;) No więc w końcu udało mi się odłożyć jakąś sumkę na keyboard i myślę że moje oczekiwania to przede wszystkim:

- Jak najlepsze odwzorowanie dźwięków pianina
- Klawiatura możliwie najlepiej odwzorowująca tą z pianina (dynamiczna i ważona, no i pełnowymiarowa)
- Koszt w granicach 2000zł (mogę rozważać droższe oferty ale wolałbym się zamknąć w tym przedziale cenowym)
- Totalnie nie zależy mi na tych wszystkich stylach i innych dodatkach z których chyba keyboardy słyną. tak jak mówiłem ma to być dla mnie proteza pianina i pewnie i tak bym z takich rzeczy nie korzystał ale jako miłośnik technologii nie obrażę się na jakieś dodatkowe porty umożliwiające połączenie sprzętu z komputerem i tak dalej.

No i wolałbym żeby to był sprzęt nowy, ze względu na gwarancję bo mam pecha do urządzeń elektronicznych które psują się mi na potęgę.

Będę wdzięczny za wszystkie propozycje i sugestie, które pomogą mi zdecydować co kupić.

Pozdrawiam.

Derry
Moderator
Posty: 68
Rejestracja: pn 17 maja, 2010

czw 22 sie, 2013

Któreś z pianin cyfrowych Yamahy. Mają w porządku dźwięk i są jak najbardziej do nauki gry na fortepianie.

Tak na szybko przed 5:00 rano, znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/yamaha-p-35-pianino-c ... 25810.html

Rafal
Posty: 41
Rejestracja: czw 29 sie, 2013

czw 29 sie, 2013

Jeżeli ktoś chcę kupić dobry sprzęt dla początkującego to polecam na start yamaha psr e333, model jest niesamowity. Nauka na nim to sama przyjemność i będziesz mógł w prosty sposób robić efektowne postępy na nim w krótkim czasie.

marcint100
Posty: 3
Rejestracja: pt 30 sie, 2013

pt 30 sie, 2013

Witam bardzo serdecznie :)

Mam problem, ponieważ, córka chce mieć swój keyboard. A ja nie mam kompletnie pojęcia co mam jej kupić, kwota jaką mogę przeznaczyć jest to max. 400 zł.
Ma Ona 10 lat, umie grać na flażolecie, i jakiś organkach. Chciał bym abyście mi pomogli w wyborze i doradzili, pokazali, jaki keyboard będzie najlepszy. Aby jej ten sprzęt trochę podziałał, nie chcę kupić chińskiej podróby, tylko coś co będzie miało już jakąś gwarancję, i spisze się dobrze w normalnych użytkowaniu :)

Dziękuję i pozdrawiam

Marcin

Bardzo prosiłbym o pisanie w istniejących już wątkach i nie tworzenie nowych. Dziękuję :) (przeniesione) - Derry

Mateusz
Posty: 39
Rejestracja: czw 29 sie, 2013

ndz 01 wrz, 2013

Ze swojej strony nie mogę polecić Ci do 400zł, jednak myślę, że nie obrazisz się jeżeli podam Ci bardzo dobry model za około 500zł. Chodzi mi konkretnie o http://www.fan.com.pl/pl/p/Keyboard-Yam ... -E233/2609.

A tak już profesjonalnie to polecam http://www.fan.com.pl/pl_PL/p/Keyboard- ... -E333-/976 - sam na tym gram i nie ma lepszego sprzętu w tej półce cenowej dla mnie :)

Przemyśl to, bardzo dobrze będzie się twojej córce na tym grało - to już sprzęt bardzo dobrej klasy.

marcint100
Posty: 3
Rejestracja: pt 30 sie, 2013

ndz 01 wrz, 2013

Limit mam sztywny EWENTUALNIE,ale to już na prawdę ewentualnie 450 zł.
Nie mam kompletnie pojęcia co jej kupić. Już mi żyć nie daje :/

Derry
Moderator
Posty: 68
Rejestracja: pn 17 maja, 2010

pn 02 wrz, 2013

Sądzę, że lepiej wydać te 640 zł. Wystarczy na naukę całkowicie.

Zawsze możesz jej powiedzieć, by poczekała, a dostanie lepsze, które bdzie jej starczyło na dłużej. Na stówę da radę te 200 zł odłożyć w przeciągu kilku miesięcy.

marcint100
Posty: 3
Rejestracja: pt 30 sie, 2013

pn 02 wrz, 2013

Tylko ona już tyle dostała, a mam jeszcze Syna. który ma 17 lat i ma trochę większe potrzeby niż Ona.
Na prawdę za te 450 się nic nie dostanie ?

Derry
Moderator
Posty: 68
Rejestracja: pn 17 maja, 2010

pn 02 wrz, 2013

Półśrodek.

Znalazłem dość korzystną aukcję.
http://allegro.pl/keyboard-yamaha-psr-e ... 72775.html

Jest to o model gorszy instrument od polecanego.

Polecany przez nas model ma takie możliwości: http://www.youtube.com/watch?v=vnUdbwJWvaw

Ten e233: http://www.youtube.com/watch?v=R-Lrjlz7nIM

bartimo
Posty: 2
Rejestracja: pn 09 wrz, 2013

pn 09 wrz, 2013

Witajcie,
Na wstępie chciałbym się przywitać i zaznaczyć,że zaczynam razem z moją 10 letnią córką przygodę z instrumentem klawiszowym. Od razu przejdę do pytania, ba mam niewiele czasu na zakup instrumentu. Znalazłem w mojeje okolicy dwa uzywane keyboardy, które mnie interesują. Nie jest to już szczyt techniki ;-) ale na początek myśle że wystarczą. Pierwszy to Yamaha PSR 220 za 200 zł, drugi to Casio CT670 za 100 zł.
Proszę o pomoc, który lepszy, czy warto dopłacić do Yamahy, czy Casio wystarczy i na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Dziękuję i pozdrawiam
bartimo

Proszę o dopisywanie się do istniejących wątków. Szczególnie tych przyklejonych - Derry

bartimo
Posty: 2
Rejestracja: pn 09 wrz, 2013

pt 13 wrz, 2013

Witam,
widzę kompletny brak zainteresowania...miałem nadzieję na pomoc forumowiczów.. Trudno, sam podejmę decyzję.

pozdrawiam

misza
Posty: 1
Rejestracja: ndz 15 wrz, 2013

ndz 15 wrz, 2013

Jestem w tym temacie zupełnie zielony. Poszukuję niedrogiego małego keyboard'u. Będzie to sprzęt, który chciałbym zabierać w podróże. Klawisze i to wszystko. Mam do wydania 500 zł.

Chodzi mi o coś takiego. Wygląda i brzmienie idealne dla mnie.
http://www.youtube.com/watch?v=q9R9sFmsHwQ

Ponownie proszę państwo o nie tworzenie tysiąca tych samych tematów - Derry

Diego
Posty: 2
Rejestracja: sob 16 lis, 2013

sob 16 lis, 2013

Witam. Już od długiego czasu nastawiałem się na kupno jakiegoś instrumentu klawiszowego , jednak ze względów finansowych dopiero teraz jestem w stanie to zrobić. No ale nie będę zanudzał przejde do sedna sprawy.
Potrzebuje instrumentu który mógłby odwzorować piano , z tego co się dowiedziałem do tej pory najlepszym wyborem będzie pianino cyfrowe. Chciałbym właśnie jakieś zakupić , jednak wcześniej chciałem zasięgnąć rady ludzi ,którzy siedzą w tym temacie. I tutaj pytanie do was , jakie wybrać? Oczywiście wszystko zależy od indywidualnych potrzeb więc od razu napisze że moje priorytety to dobry dźwięk , dynamiczna klawiatura , wyważone klawisze , możliwość nagrywania dźwięku prosto z instrumentu na komputer ( najlepiej przez przewód z końcówką USB , ale nawet jakieś dziwne japońskie końcówki nie stanowią problemu) , wejście na mini jacka, polifonia.
Szukałem troche ,ale było to bardziej chodzienie z białą laską i ciemnymi okularami wśród pianin cyfrowych Yamachy. Lecz zainteresował mnie model Yamaha P-105 , widziałem też P-35 ,ale troche zniechęcił mnie brak możliwości nagrania dźwięku na komputer , chociaż widziałem film gdzie ktoś tego dokonał.



Na ten sprzęt mam do wydania 2k - 2,8k , nie zależy mi na jakiś wielkich bajerach , tylko na instrumencie które mogłoby odwzorować pianino ( niestety ale pianino akustyczne w aktualnej sytuacji nie wchodzi w rachubę ).
Tak na koniec to też chciałbym się dowiedzieć jak wygląda kupno takiego instrumentu , po tym jak nieraz widze jak ludzie obchodzą sie z paczkami ,przesyłka mnie jakoś nie przekonuje ,ale przecierz na tym rynku nie mam rozeznania i może być inaczej .
Jak widzicie jestem zielony jak oliwki i prosiłbym o jakieś wsparcie w tym temacie. :-D

Kasia
Posty: 1
Rejestracja: pt 22 lis, 2013

pt 22 lis, 2013

Witam troszke poczytalam forum i juz wiem ze poczatke do nauki dla dziecka najlepsza bedzie Yamaha ale nadal nie wiem jaki model wybrac? moje dziecko bierze juz lekcje ale nie posiada jeszcze wlasnego sprzetu Pani nauczycielka przekonuje mnie ze https://www.aldi-sued.de/de/angebote/an ... /keyboard/ ten do nauki na poczatek tez bedzie dobry czy ktos moze sie wypowiedziec na ten temat? Bede bardzo wdzieczna
Pozdrawiam Kasia

Diego
Posty: 2
Rejestracja: sob 16 lis, 2013

pt 22 lis, 2013

Kasia pisze:Witam troszke poczytalam forum i juz wiem ze poczatke do nauki dla dziecka najlepsza bedzie Yamaha ale nadal nie wiem jaki model wybrac? moje dziecko bierze juz lekcje ale nie posiada jeszcze wlasnego sprzetu Pani nauczycielka przekonuje mnie ze https://www.aldi-sued.de/de/angebote/an ... /keyboard/ ten do nauki na poczatek tez bedzie dobry czy ktos moze sie wypowiedziec na ten temat? Bede bardzo wdzieczna
Pozdrawiam Kasia


Droga Kasiu.
Taki chuj jak stąd do Paryża , na tym forum nie otrzymasz odpowiedzi.
Pozdrawiam

Bratpol
Posty: 7
Rejestracja: wt 22 paź, 2013

czw 12 gru, 2013

Droga Kasiu.
Instrument z Twojego linku nie jest za dobrej jakości. Polecam sprawdzoną od wielu lat firmę - Yamahę, model PSR E343. Jest to prosty, a zarazem bardzo dobry instrument. Do celów, o których pisałaś, będzie idealny.
Życzę przyjemnego muzykowania :)

piter3105
Posty: 2
Rejestracja: sob 07 gru, 2013

sob 14 gru, 2013

Witam!
Jest to mój pierwszy post na forum. Jestem Piotrek, mam 22 lata i poszukuję keyboardu :) Moim ostatnim sprzętem był Roland EM-15, który właśnie poszedł w ręce mojego kolegi, który rozpoczął naukę. Obecnie chciałbym kupić coś z brzmieniami i rytmami typowo "chałturniczymi". Gram już ładnych paręnaście lat i co do brzmień jestem trochę wybredny:P, aczkolwiek na wydanie mam powiedzmy jakieś 1500 zł. Na Tyrosa 3 nie mogę sobie pozwolić, ale myślałem o starym soltonie, na którym grało mi się bardzo przyjemnie (użytkowałem ms 60), dodatkowo mam wrażenie, że jest to bardzo solidny i wytrzymały sprzęt. Co o nim sadzicie? Ewentualnie jakieś inne propozycje?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi !

Kowal
Posty: 7
Rejestracja: pt 27 gru, 2013

pt 27 gru, 2013

Szukacie bardzo tanich keyboardów kupcie sobie yamahe to jest wyższa półka

piter3105
Posty: 2
Rejestracja: sob 07 gru, 2013

wt 07 sty, 2014

Myślę, że każdy kupuje taki na jaki go stać, a odpowiedź
Kowal pisze:Szukacie bardzo tanich keyboardów kupcie sobie yamahe to jest wyższa półka
nic nie wnosi do tematu i jest kompletnie nierzeczowa. Jaką yamahę mamy sobie kupić? Który model to wyższa półka?
Nawiasem mówiąc trafił się Roland EXR7-s i jak na razie fajnie to gra ;)

Awatar użytkownika
marcinwroblewski
Posty: 1
Rejestracja: pn 10 lut, 2014

pn 10 lut, 2014

witam,
widzę że nie tylko ja gram na rolandzie. sam mam bk-5 i przyznam szczerze że to naprawdę dobry instrument. gram na nim już od trzech lat, a teraz przymierzam się do kupna sprzętu dla dzieci - jakiegoś prostego do obsługi. zastanawiam się nad keyboardem casio (http://musicandmore.pl/casio-ctk3200) czy to dobry wybór? nie chce też wydawać zbyt wiele pieniędzy, bo jak wiadomo dzieci potrafią wszystko zepsuć. jeśli kupowaliście kilkuletnim dzieciom keyboarda to podzielcie się opiniami

AnnaKK
Posty: 2
Rejestracja: śr 03 wrz, 2014

pn 08 wrz, 2014

Dla początkującej osoby...w zasadzie najbardziej chodzi mi o funkcje Full-Range Chord i wyświetlanie aktualnie granych akordów...tak wiec mam do wyboru CASIO ctk 691 oraz CASIO ctk 811ex....który? Proszę o rade!

fonix
Posty: 2
Rejestracja: pn 15 wrz, 2014

pn 15 wrz, 2014

AnnaK nie znam dokładnie tych instrumentów więc ciężko się na ten temat wypowiedzieć. Ale jak próbowałam znaleźć je na stronie casio (żeby doczytać specyfikację) to wyskoczyła mi zakładka Casio Ekspert. Zapytaj tam, bo wiesz kto jak nie oni znają się najlepiej na swoim sprzęcie ;) Ja na stronce nie widziałam tych produktów, więc pewnie zamierzasz odkupić od kogoś prawda?

jpal
Posty: 1
Rejestracja: wt 30 wrz, 2014

wt 30 wrz, 2014

Hej, podpinam się pod wątek żeby nie zakładać nowego. Podobnie jak większość osób tutaj - szukam klawiszy do nieprofesjonalnego "plumkania" dla własnej przyjemności, max. 500zł, tylko sprzęt używany wchodzi w grę.

Uczyłem się grać "za bajtla" na klawiszach Yamaha PSR400, niestety już ich nie posiadam.. ale coś o zbliżonych możliwościach w zupełności mi wystarczy i odpowiada. Na tablicy znalazłem nastepujace modele:
PSR E323
PSR 295
PSR 320
PSR 330
Dajcie prosze znać który z nich byłby najlepszym wyborem. Szukam zasadniczo tylko wśród PSRów ze wzgledu na walor nostalgiczny :) Nie zależy mi na bajerach "do nauki gry", ani na MIDI. Zależy mi za to na takich rzeczach jak np. music pady - widze ze w e323 ich na przyklad nie ma. Ogólnie - dla zabawy i własnej przyjemności, bez zastosowań profesjonalnych.

Z góry dzięki.

Artist
Posty: 6
Rejestracja: pt 22 sie, 2014

wt 28 paź, 2014

no hej ipal, jak dołożysz jeszcze ze dwie czy trzy stówki to możesz mieć nówkę, zwłaszcza że niektóre modele yamszki o których piszesz są w tej cenie. Instrumentu czy to do grania profesjonalnego czy amatorskiego nie kupuje się codziennie, czy co miesiąc tylko z reguły raz na jakiś dłuższy czas. Więc chyba lepiej kupić nowy i mieć spokój, niż za tydzień znowu wydać pięćset bo się coś zwaliło. Mam pytanko, dlaczego bierzesz pod uwagę tylko Yamahę, a nie Korga, Rolanda czy Casio. Korga używanego dostaniesz za 900zł a Casio to nówkę możesz mieć nawet do 500, ale oczywiście lepsze są te droższe. W każdym razie podeślij jakąś próbkę dźwięku, chce zobaczyć o co Ci chodzi z tym „nostalgicznym walorem”. Bo być może nie potrzebnie zamykasz się na jedną, markę, ale o tym stwierdzę jak podeślesz próbeczkę.

wikola
Posty: 3
Rejestracja: śr 17 gru, 2014

śr 17 gru, 2014

Chcę kupić keyboard do 300 zł max 350zł. Dopiero zaczynam przygodę z instrumentami klawiszowymi...bardzo proszę o pomoc w znalezieniu jak najlepszego keyboarda w tej cenie... najlepiej na allegro.pl. Z góry dziękuje.

drmusic
Sklep muzyczny
Posty: 7
Rejestracja: czw 01 sty, 2015

ndz 04 sty, 2015

Polecam casio, czasem używane można dostać na gumtree.pl, olx.pl lub loombard.pl w rozsądnej cenie.
Muzyka łączy ludzi.

radekh8
Posty: 1
Rejestracja: czw 15 sty, 2015

czw 15 sty, 2015

Witam chcę kupić klawisze do domu i studia do robienia podkładów zastanawiam się nad roland em gw8 lub prelude a może coś z korga budżet do 1700

Cookieshead
Posty: 1
Rejestracja: ndz 18 sty, 2015

ndz 18 sty, 2015

Zamierzam kupić swój pierwszy keyboard. Potrzebny mi do nauki i następnie do gry na żywo i dosyć dużych pomieszczeniach. Mam do wyboru dwa Yamaha PSR E-443 oraz Roland EXR-7s. Wiem, że tu może zacząć się kwestia sporu Yamaha vs. Roland. Sama wolę Yamahę, ale czy w tym wypadku Yamaha byłaby dobrym wyborem? Pytam ekspertów, gdyż nie chcę podejmować decyzji na zasadzie "lubię, nie lubię".

ksantypa
Posty: 9
Rejestracja: pn 20 kwie, 2015

śr 22 kwie, 2015

Cookieshead, a jakim budżetem dysponujesz i czego oczekujesz od pianina? Oprócz tego, że będziesz grała w dużych pomieszczeniach, to czy jest coś na co zwracasz szczególnie uwagę?

Tomek
Posty: 37
Rejestracja: ndz 14 wrz, 2014

śr 13 maja, 2015

Cookieshead !!! wrzuciłaś do porównania dwa instrumenty z dwóch różnych półek cenowych. E-443, jest typowym keyboardem przeznaczonym dla dzieci i kosztuje ok 1200 zł, gdy EXR-7s jest prawie profesjonalnym instrumentem i kosztuje 3500 zł. Więc co ty chcesz tutaj porównywać, motorynkę ze ścigaczem. A swoją drogą to ten Roland nie jest wart tych pieniędzy i za taką kasę można coś lepszego namierzyć.

yooki
Posty: 26
Rejestracja: pn 27 paź, 2014

wt 30 cze, 2015

ja miałam okazję grać na CTK-3200, keyboard jest bardzo dobrze wyposażony jak na instrument za ok 600 zł, jego ogromnym plusem były funkcje edukacyjne, do tego dynamiczna klawiatura, bardzo dobry wybór na początke muzykowania.

ksantypa
Posty: 9
Rejestracja: pn 20 kwie, 2015

pt 10 lip, 2015

na zakupy przez allegro bym sie raczej nie porywała. Moim zdaniem lepiej wydać trochę więcej kaski na nowy sprzęt. A ten model CTK-3200 o którym piszesz ma możliwość podłączenia zewnętrznego źródła dźwięku?

piterg13
Posty: 2
Rejestracja: pt 10 lip, 2015

ndz 12 lip, 2015

Witam serdecznie.
Jestem nowym członkiem tego forum - zarejestrowałem się wczoraj więc proszę o wyrozumiałość jeśli robię coś nie tak. Interesuje mnie zakup jednego z instrumentów: Korg Pa 300, Yamaha S 650/ S 670. Czy ktoś mógłby powiedzieć coś interesującego o tych instrumentach? Wady/zalety? Ciekawe funkcje? Który wybrać...? Chciałbym poznać zdanie ludzi, którzy być może korzystają z tych instrumentów ale niekoniecznie... Z chęcią wysłucham rad osób, które zagłębiły się w dane techniczne powyższych klawiszy i mogą coś konstruktywnego na ich temat powiedzieć.
Proszę o pomoc w wyborze.

Z góry dziękuję za odpowiedzi,
pozdrawiam.
Piotr

treader
Posty: 12
Rejestracja: ndz 14 kwie, 2013

pn 13 lip, 2015

[quote="piterg13"]Witam serdecznie.
Jestem nowym członkiem tego forum - zarejestrowałem się wczoraj więc proszę o wyrozumiałość jeśli robię coś nie tak. Interesuje mnie zakup jednego z instrumentów: Korg Pa 300, Yamaha S 650/ S 670. Czy ktoś mógłby powiedzieć coś interesującego o tych instrumentach? Wady/zalety? Ciekawe funkcje? Który wybrać...? Chciałbym poznać zdanie ludzi, którzy być może korzystają z tych instrumentów ale niekoniecznie... Z chęcią wysłucham rad osób, które zagłębiły się w dane techniczne powyższych klawiszy i mogą coś konstruktywnego na ich temat powiedzieć.
Proszę o pomoc w wyborze.

Kolego Piotrze,
Jeśli interesuje cię zakup instrumentu, aby postawić i mieć, to kup ten, który bardziej Ci się, na wygląd podoba.
Jeśli potrafisz grać i chcesz kupić instrument do wykonywania muzyki, to z pewnością sam będziesz wiedział który jest dla Ciebie bardziej odpowiedni.
Jeśli zamierzasz dopiero rozpocząć naukę, to każdy z tych instrumentów, aż z naddatkiem się do tego nadaje, i dla Twojej przyszłości muzycznej, nie ma żadnego znaczenia na który z tych instrumentów się zdecydujesz.
Drodzy Klawiszowcy, czy zwróciliście uwagę jak na przestrzeni lat (2011-2015), w tym temacie "Jaki keyboard wybrać? Opinie o instrumentach", zmieniła się opinia forumowiczów o instrumentach Casio? :) Skok jakościowy, lub efekt "kropla drąży skałę" :)))
Pozdrawiam - http://keyboard-nauka.blogspot.com/

angel200
Posty: 6
Rejestracja: sob 06 wrz, 2014

czw 16 lip, 2015

witam,

teraz to podobno nowość Yamaha PSR-E253: http://www.musiccenter.com.pl/product/1 ... oktaw.html
czy opłaca się go kupić dla początkującej osoby?

witoldkolko
Posty: 19
Rejestracja: czw 14 maja, 2015

wt 21 lip, 2015

keyboard bez klawiatury dynamicznej za taką kasę?
porównaj sobie do tych:
http://casiomusic.pl/kategoria-produktu ... /standard/
co prawda istnieje Casio CTK-2400, ale jakoś nie wróżę mu za te pieniądze przyszłości, bo za mniej niż 700zł może wyrwać klawaiturę dynamiczną (np. Casio CTK 3200). powyżej 700zł Yamaha psR343.
serio, dla osoby początkującej brać klawisze tylko z dynamiką. oczywiście potrafię zrozumieć, że ludzie na zielonej wyspie nie mają pieniążków i biorą dla dzieci "aby taniej" (np. gitary z paździerza z neta) i kupują keyboardy bez dynamiki. chyba nie tędy droga, jeśli ktoś ma się zaszczepić grą na parapecikach.
chyba, że ta osoba ma 3-4 lata i może zostawić z instrumentu drzazgi :-D

witoldkolko
Posty: 19
Rejestracja: czw 14 maja, 2015

wt 21 lip, 2015

kolego Treader
sam jestem jedną z osób, które zmieniły zdanie o Casio.
co prawda nie posiadam niczego od nich, ale od kilku lat co jakiś czas wchodze na strony for z usa (glownie szukam info o Korgach) i co jakiś czas w wolnym czasie odwiedzam sklepy muzyczne.
przekonałem się na własnych (właściwie własnoręcznych) doświadczeniach, że nowe pianina Casio, w porównaniu do technologii sprzed X lat, to na prawdę przeskok - za takie ceny mogą co niektórym urwać 4 litery ;-) . co do keyboardów - kilka razy mi odpalono CTK-7000 (teraz 7200) i nie znalazłem dla niego porównania. jeśli chodzi o taniznę - to po prostu tanizna, ale tańsza niż tanizna Yamahy ;-)
przebadałem też, na ile mogłem of cors, XW-P1 i uczciwie muszę stwerdzić, że możliwości edycji jest tyle, co w lepszych wtyczkach vst. do brzmień mogę się przyczepić do brzmień i toru audio, ale po co - za 2 tysiące? (teraz chyba taniej) porównaniu np do Virusa?
polecam się przejść do sklepu z większym wyborem Casio, samemu sprawdzić.
nie mam zamiaru absolutnie bronić Casio za nieudane konstrukcje, lub keyboardy -zabawki (chociaż robią swietne zegarki). chciałbym, żeby w tym tyglu ludzie sami mogli ocenić, co im potrzeba.
np. jak chciałem kupić telewizor, to kupiłem Samsunga. naczytałem się głupot o Panasonicu, Sony i w ogóle same ochy i achy. poszedłem do sklepu i kilka funkcji miał ten tańszy Samsung, ale po opiniach w necie, kupił bym jakiś "polecane" rzeczy.
Samsung, który robi telewizory...komórki, pralki i lodówki :-)
mały apel ogólny - ludzie odejdźcie od ekranów i posłuchajcie swoich palców i uszu :)

yooki
Posty: 26
Rejestracja: pn 27 paź, 2014

pt 31 lip, 2015

niestety bardzo łatwo można zaszufladkować producenta instrumentów do złej półki, rzadko kiedy ktoś zada sobie trud żeby naprawdę sprawdzić jakość danego producenta, raczej powiela się raz przeczytane opinie. witold kółko twoja opinia potwierdza fakt, że casio ma dobry sprzęt, zupełnie różny od tego który produkował x lat temu, kupując sprzęt warto samemu udać się do sklepu, zagrać, porozmawiać, sprawdzić,

sanmateo915
Posty: 15
Rejestracja: pt 25 wrz, 2015

pn 28 wrz, 2015

hammony pisze:Witam

Planuje zakup pierwszych klawiszy, jednak przez nadmiar modeli nie wiem już co kupić:).

Co polecacie na początek, załóżmy tak do 600-700 zł(max)

Witam. Zależy czy szukasz używanego czy nowego sprzetu.
Wiadomo używany zawsze bedzie trochę tańszy.
Poldecam w tym przedziale cenowym Casio CTK 5000 bardzo fajny ogarniety klawisz.
Pozdrawiam

Raff
Posty: 4
Rejestracja: wt 20 paź, 2015

wt 20 paź, 2015

Jestem tu nowy więc postanowiłem się przywitać ;)
chętnie pogadam z Wami na temat klawiszy, gram od 7 lat

Wisnia
Posty: 1
Rejestracja: śr 21 paź, 2015

śr 21 paź, 2015

Witam
Proszę o pomoc. Chciałbym kupić dziecku keyborda. Rozpatruje psr 353 lub psr e253 lub e 220. Jesteśmy typowymi laikami w tym temacie. Instrument ma być dla dziecka ( 6 lat) forma zabawy, bez żadnego nacisku na zdobycie umiejętności gry. Może w przyszłości jeśli będzie chciało pójdziemy dalej w tym kierunku. Dzieciak uzbierał trochę kasiorki i nie chciałby wydawać jej na lalki, zabawki. Tylko kupić coś konkretnego. Pomys keyborda podoba sie jej. Tylko jaki ;) ? Proszę o podpowiedz ( tak dla ludzi niewtajemniczonych ) czym sie one różnią, co można z nimi zrobić i który byście bardziej polecali? A może jest jeszcze jakiś fajniejszy , miłe widziany tańszy;)
Dzięki z góry za podpowiedz pozdrawiam

bestboy
Posty: 1
Rejestracja: sob 24 paź, 2015

sob 24 paź, 2015

Planuję zakup nowego klawisza potrzebuje opinii na temat YAMAHA PSR 670 lub PSR 710 czy brzmieniowo są podobne ?

matman
Posty: 14
Rejestracja: ndz 08 lis, 2015

ndz 08 lis, 2015

Ja również zastanawiam się nad PSR S-670, ale również biorę pod uwagę wyższy model S750 lub S770 oraz Korga PA600. Jestem amatorem, ale chciałbym mieć ładnie brzmiący instrument w cenie do 4000 zł Co wybrać?

ktd
Posty: 1
Rejestracja: ndz 15 lis, 2015

ndz 15 lis, 2015

Witam. Planuje zakupić keyboard do nauki. Chciałbym tworzyć muzykę hip hop i trap. Co sądzicie o Yamaha E443 ?

Adam
Posty: 5
Rejestracja: czw 05 lis, 2015

pn 23 lis, 2015

ktd jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z klawiszami to polecam casio ctk 5000, świetna dynamiczna klawiatura fajne brzmienie a do tego 150 utworów edukacyjnych które na prawdę pomagają opanować grę na klawiszach. jeżeli chcesz nagrywa cswoje rzeczy to masz slot na kartę pamięci i wejście USB więc bez problemów podłączysz się do kompa

Grzes4510
Posty: 8
Rejestracja: pt 27 lis, 2015

pt 27 lis, 2015

Witam serdecznie.
Zakupiłem keyboard Casio CTK 3200 niby wszystko jest fajnie ale jak chce zagrać jakiś utwór nie wgrany to ciężko dobrać mi podkład. :oops:
Czy ktoś pomoże , keyboard kupiony dla dziecka 7 lat bałem się ze nie będzie zapału dlatego troszke tańszy sprzęt. Dam przykład SOKOŁY jak do tego dobrać podkład , proszę o wyrozumiałość. Jak będzie zapał to po roku dwóch coś się zmieni.
Pozdrwiam.

exit
Posty: 1
Rejestracja: pt 27 lis, 2015

pt 27 lis, 2015

Grzes4510 pisze:Witam serdecznie.
Zakupiłem keyboard Casio CTK 3200 niby wszystko jest fajnie ale jak chce zagrać jakiś utwór nie wgrany to ciężko dobrać mi podkład. :oops:
Czy ktoś pomoże , keyboard kupiony dla dziecka 7 lat bałem się ze nie będzie zapału dlatego troszke tańszy sprzęt. Dam przykład SOKOŁY jak do tego dobrać podkład , proszę o wyrozumiałość. Jak będzie zapał to po roku dwóch coś się zmieni.
Pozdrwiam.



cześć ;) Wszystko trzeba na spokojnie przemyśleć; )
Na pierwszy rzut oka widac że to podlega pod jakąś polkę więc styl polka lub polka pop byłby idealny grałem kiedyś to na stylu shuffle ale to z neta jakiś przerobiony był ale za to bardzo fajny.
Ale jak na poczatek Polka jak najbardziej tutaj pasuje.

grajek42
Posty: 7
Rejestracja: sob 28 lut, 2015

czw 25 lut, 2016

Witam serdecznie pozytywnie zakręconych.. Proszę mi doradzić czy yamaszka psr 2000 da radę obskoczyć wesele itp.???? i jak byscie mieli wybierac z yamah to byście wybrali psr 740,1500, czy 2000???Proszę naprawdę o szczerą opinię Pozdrawiam DW.

Holo
Posty: 119
Rejestracja: śr 02 gru, 2015

pt 15 kwie, 2016

Można spokojnie na każdym z tych klawiszy ograć imprezę, Tyle, że są to już dość stare produkcje. Może warto by było rozejrzeć się za czymś nowszym. Napisz ile chcesz wydać, to może uda nam się coś z nowszych produkcji znaleźć.

Wróć do „Keyboard”